Uniwersytet w Białymstoku od kuchni, to książka kucharska pracowników największej podlaskiej uczelni, którą wydało Wydawnictwo Uniwersytetu w Białymstoku. Autorami przepisów, którzy dzielą się z czytelnikami cennymi wskazówkami są: kolegium rektorskie, dziekani, dyrektorzy, kierownicy jednostek, nauczyciele akademiccy oraz pracownicy administracyjni czy bibliotekarze.
Pracownikami Wydziału Matematyki, którzy podzielili się przepisami są: prof. dr hab. Miroslava Růžičková, dr hab. Alina Dobrogowska, prof. UwB oraz mgr Kira Suszcz. W książce znajdziemy potrawy, które mają swoje historie i są inspirowane nauką, przyrodą czy podróżami.
Szczegóły na stronie: https://uwb.edu.pl/aktualnosci/uniwersytet-w-bialymstoku-od-kuchni--czyli-uniwersytecka-ksiazka-kucharska-nie-tylko-dla-smakoszy-6725.html
W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych. Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności Uniwersytetu w Białymstoku. Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.